Τι κάνουμε ;

BhuPlArIgAAAnaU

Στην καθημερινότητα μας η μετακίνηση, τα ταξίδια, η ψυχαγωγία, φαίνονται έννοιες δεδομένες. Δεν είναι όμως το ίδιο τα όλους τους συνανθρώπους μας. Τα εμποδιζόμενα άτομα αποτελούν το 50% περίπου του συνολικού πληθυσμού. Ωστόσο, η προσβασιμότητα και κυρίως η στοχευμένη ενημέρωση γύρω από αυτή είναι ανεπαρκής, αν όχι ανύπαρκτη. Υποδομές υπάρχουν αλλά δεν είναι γνωστές στο κοινό που απευθύνονται.

 Η Ελλάδα έχει αναλογικά παρόμοιο αριθμό σε εμποδιζόμενα άτομα με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα είναι κλεισμένα στα σπίτια τους. Ακόμα και οι ίδιοι οι τουρίστες ΑμεΑ που επισκέπτονται την xώρα μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη γνώση των προσβάσιμων σημείων.

Η  καθημερινή ζωή για τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα πολλές φορές φαίνεται δύσκολη άν όχι αδύνατη. Προβλήματα όπως, δημόσιες υπηρεσίες χωρίς ανελκυστήρες, σκαλοπάτια στην είσοδο σε εστιατόρια, καφετέριες, στενοί διάδρομοι στα σούπερ μάρκετ, και πολύ συχνά η πρόσβαση σε τουαλέτες δεν είναι κατάλληλη για αναπηρικά αμαξίδια.

 Για όλους τους παραπάνω λόγους δημιουργήθηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα χαρτογράφησης Prosvasis.co – Με κριτικές και προτάσεις για μια μεγάλη ποικιλία επιλογών  & καταλυμάτων  με προσβασιμότητα για άτομα με κινητική αναπηρία

 

 Πληροφορίες για το Prosvasimo.com

Η πλατφόρμα προβολής και συλλογής σημείων αποτελεί μια ηλεκτρονική πυξίδα η οποία δείχνει  ποια σημεία διαθέτουν πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία με γνώμονα παράλληλα τιςκριτικές και γνώμες των χρηστών. Κατά συνέπεια, να μπορέσουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να κινηθούν άνετα να αναζητήσουν και να απολαύσουν το στοιχειώδες  στην καθημερινότητά τους.

Η διαδικασία είναι απλή.

Βήμα 1. Μπές στο www.prosvasimo.com

Βήμα 2. Μπορείς  να τοποθετήσεις  σημεία που γνωρίζεις ότι είναι προσβάσιμα, να αναζητήσεις, να βαθμολογήσεις και να δώσεις την κριτική σου στα αντίστοιχα πεδία.

Η πλατφόρμα δίνει «φωνή» στο χρήστη για να εκφράσει την άποψη του ως προς τη προβασιμότητα του σημείου. Δηλαδή παρέχει ένα εξειδικευμένο Portal στο οποίο οι κάτοχοι υποδομών και υπηρεσιών καθώς και χρήστες αυτών να έχουν τη δυνατότητα κριτικής και αξιοπιστίας του σημείου. Δημιουργώντας ένα χάρτη προσβασιμότητας με αξιόπιστα σημεία και προορισμούς για Ατομα με κινητική αναπηρία.

Βήμα 3. Δες τους χώρους γύρω σου διαφορετικά, κάτω από το βλέμμα ενός ατόμου που δυσκολεύεται να μετακινηθεί άνετα.

Βήμα 4. Κάνε  και εσύ την αρχή… Στήριξε την προσπάθεια!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ;

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:  

13434230_10157089591320381_199139548_n

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Τα νέα του prosvasis